Visum

Som svensk medborgare måste man ha ett visum för att få komma in i Kenya. Detta kan enkelt ordnas via Kenyas ambassad i Stockholm. Visumet går även att ordna ifall du landar på den internationella flygplatsen i Nairobi, däremot uppmanar vi på Kenyaguiden att alla som vill åka till Kenya ska fixa visum innan resan via ambassaden. 

Visumblanketten delas ibland ut på flyget, men finns också att hämta vid visumdisken vid ankomsten. Du kan också ladda ner blanketten här och fylla i hemma, så sparar du lite tid och pappersarbete på plats.

Ni betalar 50 USD för visumet om ni väljer att ordna det vid ankomsten och ni ska vara beredda på att lämna ifrån er ett ID-foto. Det sitter en kamera på visumdisken som tar kort på er, så troligen får ni behålla fotot, men från officiellt håll heter det att man ska ha ID-foto med, ifall kameran nu inte fungerar.

Om man väljer att skaffa visum hemifrån istället (rekommenderas), ska man först överföra beloppet för visumet + porto till ambassadens konto och skicka med kvitto tillsammans med passet, den ifyllda blanketten och ett ID-foto. Ett enkelt turistvisum kostar 200 kronor via ambassaden i Stockholm.

Brevet bör skickas rekommenderat. 

Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter utresan från Kenya och det ska finnas plats till in- och utresestämplar.

Vid ankomsten till Kenya ska ett inresekort fyllas i, det delas ut på flyget eller hämtas vid visumdisken.

När man åker ut ur Kenya ska det fyllas i ett utresekort som finns i avgångshallen.

Hemsida och adress till ambassaden;

www.kenyaembassystockholm.se

Birger Jarls gatan 37, 2tr

Box 7694, 103 95 Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.