Safari

Safari i Kenya

Safari i Kenya

Vill du upptäcka djurens naturliga miljöer och uppleva vilda djur på nära håll samtidigt som du kan ta minnesvärda bilder med din kamera? Då ska du åka på safari och möta Afrikas vilda djur.

Alla olika charterbolag erbjuder kombinationsresor där det ingår att åka på safari till Kenyas nationalparker. Det finns även företag som anordnar enbart safari-resor, Vi rekommenderar varmt att åka på safari i Kenya. Troligtvis kommer det vara någon av de häftigaste upplevelserna i ert liv.

Man märker verkligen hur vacker naturen är och att vi måste ta vara på alla underbara djur som finns. Kommer att skriva om de olika nationalparkerna och vi hoppas att du som läser den här guiden blir lika inspirerade som vi att åka på safari i Kenya, varje region har sin egen prägel, egna språk, kulturer och människor.

Masai Mara

[nggallery id=8]

Masai Mara är kanske en utav världens mest kända nationalparker och den ligger i sydvästra Kenya. Masai Mara är också känt för att ha en stor mängd Lejon. Under juli – oktober månad sker ”den stora vandringen” då över en miljon gnuer, thomsongaseller och zebror vandrar in i parken.

Alla de stora djuren i Afrika finns representerade här. Elefanter, leoparder, flodhästar, afrikansk  buffel, giraffer, krokodiler och du hittar även många andra djur i Masai Mara. Babianer, impala, gaseller, hyenor, geparder är alla vanliga här plus många andra djurarter och man har även noterat 450 olika fågelarter.

Vi skulle vilja påstå att det här är allt man kan önska sig på en safari och det är också här man har störst möjlighet att få se the big five i Kenya.

Masai Mara tillhör samma ekosystem som Serengeti och detta är ett av de äldsta i världen. Naturen och djurlivet har varit ungefär likadant i tusentals år. Savannen är en bra safaridestination året om tack vare de stora floderna och det finns en stor mängd djur hela året. Man brukar ha ganska stora möjligheter att komma nära djuren, vilket ger en otroligt häftig känsla. Det är ju självklart en risk eftersom vilda djur är i närheten och vi inte kan kontrollera dem, men guiderna man har med sig har mycket stor erfarenhet så det är inget man behöver oroa sig över. Du kommer troligtvis även få se hyenor eller åtminstone höra dem ifall du väljer att campa eller sova i tältlodge.

Gillar ni äventyr ska ni definitivt välja att sova i tältlodge.

Lion cubs Masai Mara

 

Masai Mara bjuder på bra safari året runt men det regnar extra mycket i mars-maj, så efter det skulle vi vilja säga är den bästa tidpunkten att åka dit. I Juli och Augusti är det stor chans att man får se lejonungar och sen kommer ju även den stora vandringen som nämnts tidigare. Det finns många alternativ för boende när man ska på safari i Masai Mara, både i och utanför nationalparkens gränser.

Hotellen i Masai Mara smälter in ganska bra i naturen och är traditionella av sig, fasta tältlodger ger oftast den bästa upplevelsen eftersom man kan höra alla ljud genom tälten samtidigt som du har en säng, dusch, toalett och handfat. Man brukar rekommendera att planera in 3-4 dagar på samma ställe för att få ut det mesta av en safari innan man åker vidare mot nästa nationalpark. Självklart finns det även kortare resor där du i stort sett åker igenom, valmöjligheterna är många och det är du själv som bestämmer vad som passar dig bäst.

Man kan även besöka en by där massajerna lever. Massajerna är en etnisk grupp i Kenya och de flesta lever vid mara-floden eller i andra områden inom nationalparken Masai Mara. Ett starkt kulturellt folkslag i Kenya som garanterat kommer att bjuda på en upplevelse ni sent kommer glömma.

Rabattkoder på Flygresor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.