Mombasa

Diani Beach Mombasa

Mombasa

Mombasakusten är perfekt för alla som älskar sol och badsemester. Diani Beach och Malindi bjuder på långa, vita sandstränder kantade av kokospalmer, turkosfärgat vatten och ett vackert korallrev. Slå dig ner i en solstol på Diani Beachs kritvita strand eller koppla av vid hotellpoolen. Valmöjligheterna är många och i denna del av guiden får du läsa mer om den fantastiska Mombasakusten.

Utflykter vid Mombasakusten.

[nggallery id=3]

Är du ute efter mer än att bara ta det lugnt på stranden eller vid hotellpoolen så har Mombasa en hel del att erbjuda. Haller Park som är en naturpark ger dig möjligheten att promenera bland sköldpaddor, giraffer, flodhästar och många andra djur. Några andra populära aktiviteter är djuphavsfiske, delfinturer samt dykning och snorkling. Världens näst längsta korallrev ligger nämligen utanför Kenyas kust och bjuder på fantastiska upplevelser.

Möjligheterna för att dyka och snorkla är nästintill perfekta på många delar utav Mombasakusten. Det finns även möjlighet att ta dyk-certifikat. Att uppleva den magiska världen bland korallrevet är något vi på kenyaguiden rekommenderar för alla, ett härligt minne och en häftig upplevelse man sent kommer att glömma.

Glöm inte att ta med en undervattenskamera för att fota fantastiska bilder under vattnet. Malindi beach

Malindi Beach.

En gammal fiskeby som förvandlats till ett paradis för turister med en hel del all inclusive hotell, även här kan du njuta av en kritvit sandstrand och klart vatten. När du åker hit kommer det kännas som att du omgivningen runtomkring är taget från ett vykort. Även Malindi ligger i närheten av den viktiga hamnstaden Mombasa. En marin nationalpark finns också som är väldigt populär och perfekt för dig som vill snorkla och upptäcka djurlivet i den Indiska Oceanen.

Gillar du goda fiskrätter har du definitivt kommit rätt. Restaurangerna i Malindi bjuder oftast på nyfångad fisk och är känd för sina välsmakande fiskrätter, rekommenderas varmt eftersom detta inte är möjligt hemma i Sverige. 

Diani Beach.

Två mil lång strand fylld med kritvit finkornig sand, åker du hit bor du på fina resorthotell och har nära till hamnstaden Mombasa som också är värt ett besök när man åker hit.  Den långgrunda stranden leder ut till ett korallrev som sysselsätter dig med många timmars snorklande ifall för  den som vill. Man kan också ta en tur längs stranden för att se vad lokala försäljare har att erbjuda och något man inte bör missa är Kisite Marine Park som ligger i närheten.

 Charterbolag som har resor Malindi och Diani Beach;  Fritidsresor och Apollo

Mombasa town

Staden Mombasa.

Mombasa är näst största staden i Kenya och har varit en viktig hamnstad i många hundra år. Många marknader och basarer väntar dig i denna stad vars historia går långt bak i tiden. Njut av spännande arkitektur eller varför inte besöka det gamla portugisiska fortet, Fort Jesus. I Mombasa hittar du även två populära nattklubbar Pirates och Mamba ifall man vill testa på nattlivet i Kenya.

Moi International Airport ligger en bit utanför och det är hit alla charterbolag flyger för att sedan med transfer ta dig till någon av resorthotellen på Mombasakusten.

Kombinera din resa till Mombasa med Safari.

[nggallery id=4]

Många som åker på solsemester till Mombasa passar även på att åka iväg på Safari, finns charterbolagen brukar anordna utflykter till Masai Mara eller Amboseli – Tsavo east – Tsavo West. En grymt spännande upplevelse att få se Kenyas rikliga djurliv i sin naturliga miljö, oftast ser man bara dessa djur på zoo men åker du hit har du alltså chansen att få se djur som Lejon, antiloper, giraffer, flodhästar, noshörningar, leoparder, elefanter, flamingos, bufflar, zebror och mycket mer!

Bra att veta

Flygtid: ungefär 12 timmar

Tidskillnad: 3 timmar före GMT, alltså en timme före efter under sommartid och två timmar före under vintertid.

Väder: Mombasa har ett väldigt behagligt klimat med svalkande vindar med höga temperaturer på 30 grader året runt.
Det är lite torrare i början av året och det regnar mest i april-maj och även en del i oktober-november.

Havsbotten kan vara stenig och sjöborrar förekommer – använd därför badskor.
Vi rekommenderar att man inte solar topless och att man också i övrigt tar hänsyn till landets kultur.

 

Thailand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.